Pravila in splošni pogoji za posameznike

Vrstni red piramide se oblikuje na osnovi lanske piramide, razen za igralce, ki so bili na prvih 16 mestih (velja obrnjen vrstni red). Na novo prijavljeni igralci začnejo na dnu lestvice. Cilj piramide je doseči vrh. To dosežemo z izzivanjem in premagovanjem igralcev, ki so uvrščeni višje od nas. Pogoj za igranje v piramidi je, da igralec ni bil nikoli aktivni ali nekdanji registrirani igralec. Turneje se ne morejo udeležiti igralci, ki so uvrščeni na lestvici pod okriljem TZS.

1. SPLOŠNO

Piramida Tour je ena izmed najbolje organiziranih tenis turnej v regiji. Turneja se igra po načelih športnega «fair-playa«, medsebojnega spoštovanja, zaupanja, mirnega reševanja sporov, smiselne uporabe mednarodnih teniških pravil. Dvoboji se igrajo na dva dobljena seta, v primeru izenačenega izida 1:1 se igra »tie-break« do 10. Tekmovanje je organizirano v Portorožu, Bernardinu, Strunjanu, Izoli, Kopru in Vanganelu!

2. PRAVILA PIRAMIDE

a.) Igralec lahko izzove vse igralce v svoji vrsti. Pravilo je, da izziva igralce, ki so na njegovi levi strani vrste.  Igralce, ki so v zgornji vrsti, pa izziva tako, da sme izzvati le tistega, ki se v zgornji vrsti nahaja desno od izzivalca. To ne velja za igralce na prvih štirih mestih (final four).

b.) Vrnjeno izzivanje je sicer dovoljeno, vendar pa ni zaželeno oziroma velja za nešportno ravnanje. V tem primeru namreč izzivalec onemogoča izzivanje s strani igralcev, ki so v piramidi uvrščeni za njim.

c.) Igralec, ki izgubi dvoboj, ima pravico do povračilnega dvoboja šele po 14 dneh.

d.) Igralec, ki je izzvan/a, mora sprejeti izziv in odigrati dvoboj v 8 dneh od dneva izziva,  sicer se šteje, da je dvoboj izgubil/a.

e.) V primeru, da dvoboj ni odigran v 8 dneh in sta za nastali položaj kriva oba igralca se dogovorjeni dvoboj razveljavi in oba igralca izgubita 5 mest ter tekma ni registrirana.

f.) Igralec lahko izzove le igralce, ki so prosti oziroma še nimajo dogovorjenega dvoboja, ne pa tudi igralcev, ki že imajo dogovorjen termin piramidnega igranja.

g.) V trenutku, ko se preko sistema rezervacije sproži izzivanje prične teči 8-dnevni rok za odigrati dvoboj. Oba igralca sta nato dolžna, da se čim prej dogovorita za točen datum dvoboja. Izzivalec je dolžan, da dogovorjen datum dvoboja čimprej potrdi preko linka, ki ga je prejel preko potrditvenega emaila in po odigranem dvoboju vpiše rezultat (preko linka rezervacije). Če rezultat v istem dnevu ne bo vpisan se mesta na lestvici ne bodo spremenila.

h.) Izzivalec izbere lokacijo tekme in jo potrdi preko sistema rezervacij (Portorož, Strunjan, Izola, Koper ali Vanganel) in priskrbi tudi nove žoge. Uradne žoge toura so Tecnifibre X-One. Plačilo teniških ur krijeta oba igralca sorazmerno (če ni drugače dogovorjeno, letne karte in ostali pogoji).

i.) Zadnji dan v tekočem mesecu (ne glede na dan v tednu) bo organizator organiziral “Piramida Party“, na ta dan se bo odigrala tekma za Faraona meseca ter preostale tekme. Po končanih dvobojih bo potekalo druženje.

j.) Igralec, ki v obdobju 60 dni ne odigra nobenega dvoboja je lahko neposredno izključen iz tekmovalnega sistema Piramida. Grobe kršitve, ki jih vodja turneje zazna se lahko kaznujejo z izgubo 10 mest.

3. KDAJ LAHKO IGRALEC ZAVRNE IZZIV

Izziv lahko igralec zavrne le v primeru, če je v tekočem mesecu že odigral najmanj 3 teniške dvoboje in je bil vsaj v enem dvoboju tudi izzvan. Prehodno obdobje med meseci je vi sistemu zavedeno, tako da 3 dni pred iztekom tekočega meseca igralec ne more več zavrniti dvoboja, kateremu se rezervacija prevesi 5 dni v naslednji mesec.

4. ODSOTNOSTI/POŠKODBE

Igralec/ka lahko v tekoči sezoni uporabi le eno možnost za odsotnost (O – 1x) za največ 14 dni. Nadaljnje odsotnosti so možne a igralec je kljub temu na voljo za izzivanje ne glede na odsotnost. V kolikor prejeme izziv in če je odsoten in ne more odigrati dvoboja, ga preda in pade na mesto izzivalca. Status odsotnosti (O) ne opraviči mesečne kvote, ki jo igralec mora v vsakem primeru doseči. Igralec, ki se poškoduje in izbere status poškodovanega (P – 1x) ima to možnost le enkrat (1x) v sezoni le za 14 dni brez sankcij, po 14 dneh se avtomatsko vrne v sistem rezervacij in je na voljo za izzivanje. V kolikor je še vedno poškodovan in ne more odigrati dvoboja ga preda in pade na mesto izzivalca. Igralec, ki je poškodovan ali ne odigra nobenega dvoboja več, kot 31 dni izgubi svojo mesto in pade na dno lestvice. Status poškodovanega (P) opraviči mesečno kvoto in igralcu ni potrebno doseči mesečne kvote.

5. KDAJ IGRALEC NE SME ZAVRNITI IZZIVA

Igralec, ki je izzvan in v tekočem mesecu in še nima izpolnjene kvote se mora odzvati in izzivalcu omogočiti, da se dvoboj odigra v 8 dneh.

6. IZZIVANJE

Igralec, ki izziva večkrat zapored in v tekočem mesecu še ni bil izzvan, ga sistem po dveh odigranih dvobojih začasno ustavi (3 dni). Po 3 dneh v kolikor ne dobi izziva, ga sistem ponovno sprosti in lahko izziva naprej.

7. JOKER/KVOTE

Vsak tekmovalec, ki odigra vsaj  10 dvobojev ima enkratno pravico uporabe, t.i. jokerja.  Vsak tekmovalec, ki izpolni pogoj ima pravico do enega jokerja. Igralec, ki vlaga jokerja, lahko z njim izziva kateregakoli igralca na piramidi in se v primeru zmage povzpne na njegovo mesto, poraženec pa pade na mesto izzivalca. Če izzivalec izgubi, ostanejo mesta nespremenjena. Vlaganje jokerjev navzdol ni dovoljeno. Pogoj za joker je, da nimaš nobenega rdečega kartona in da v mesecu, ko vlagaš joker si bil že 1 x izzvan. Zadnji dan za unovčiti joker je 15.8.2020

8. DRUGE OBVEZNOSTI IGRALCA

Vsak igralec mora mesečno odigrati vsaj tri dvoboje, sicer izgubi 7 mest na piramidi. Izjema so igralci na mestih 1, 2, 3 in 4. Igralcu na mestu št. 1 ni potrebno izzivati, zato tudi v primeru, da ne odigra nobenega dvoboja, ne izgubi mesta na piramidi. Igralci na mestih 2, 3 in 4 morajo odigrati najmanj en dvoboj mesečno, da ne izgubijo pozicije. Izzivanje pa morajo sprejeti, če so izzvani s strani izzivalca, kljub temu, da so že odigrali dvoboj.

9. PLAY OFF

Zaključni boji na izpadanje med najboljšimi 16 igralci se bodo odvijali po sistemu žrebanja (boben A – igralci na poziciji med 1. in 8. mestom, boben B igralci med 9. in 16. mestom). Zmagovalec dvoboja napreduje naprej. Razpored tekem:
1/8 finala, sobota 12.9.
1/4 finala, sobota 19.9
1/2 finala, sobota 26.9.
Final Four, sobota 3.10.

10. FINAL FOUR

Zaključni turnir in boj za Faraona se bo odvijal v soboto 3.10. po sistemu »prvi štirje« igrala se bosta dva dvoboja. Tekma za 3. mesto in boj za Faraona 2020. Pare določi žreb.

11. SANKCIJE

Zadnji dan v mesecu se izvršijo sankcije nazadovanja po piramidi zaradi morebitnega ne igranja. Če igralec ne odigra predvidene kvote, izgubi 7 mest.  To ne velja za igralce, ki so na koncu meseca na mestih 1, 2, 3 ali 4 (glej 6. člen zgoraj).

12. DOPOLNILNE ODLOČBE

a.) Vse tekme morajo biti odigrane na teniških igriščih v Portorožu, Strunjanu, Izoli, Kopru ali Vanganelu.

b.) Izzivalec je dolžan rezervirati igrišče ter priskrbeti žoge. Zadnji dan izzivanja za prvih 16 igralcev je 31. avgust 2020. Za ostale igralce je izzivanje dovoljeno do 30.9.2020

c.) Zmagovalca piramide bo odločil »FINAL FOUR«

e.) Najboljše tri čakajo pokali in nagrade (v vrednosti: 1.mesto 250 , 2. mesto 150 , 3. mesto 100 ).

13. UPRAVNI ODBOR

Damjan Dekleva (predsednik)
Branko Podgornik (član)
Peter Kos (član)
Andrej Kuk (član)

OSTALA DOLOČILA:

– PRIČETEK TEKMOVANJA: SOBOTA, 5.4.2020

– ZAKLJUČEK TEKMOVANJA: SOBOTA, 3.10.2019 (FINAL FOUR)

– PRIJAVNINA: 50 €
Prijavnina vključuje organizacijo in vodenje tekmovanja, vzdrževanje spletne
strani in rezervacijskega sistema.

– TENIS ŽOGE: Uradne tenis žoge Tecnifibre X-ONE (5  € tulec po 4 žoge, 4  € tulec po 3 žoge). Naročila Loparji.si

– NAGRADNI SKLAD: 500 €

– LOKACIJA IGRANJA: PORTOROŽ, BERNARDIN, STRUNJAN, IZOLA,
KOPER, VANGANEL

– VRSTA TEKMOVANJA: PIRAMIDA